benefits of eating broccoli sprouts

benefits of eating broccoli sprouts Vilka är de hälsomässiga fördelar av broccoli ? Broccoli är en grön grönsak från kål familjen . Det är i allmänhet säljs i huvudet , som har flera buketter förgreningar en central stam och ibland har bladen fortfarande sitter . Broccoli ger en hälsobonusi form av skyddande ämnen som kan skydda dig från sjukdom . Botaniskt , hör broccoli till kål familjen , kollektivt kallas korsblommiga grönsaker .

Denna mat är mycket låg halt av mättat fett och kolesterol . Det är också en bra källa till protein , vitamin E ( alfa-tokoferol ) , tiamin , riboflavin , pantotensyra , kalcium , järn , magnesium , fosfor och selen , och en mycket bra källa till kostfiber , vitamin A , C-vitamin , K-vitamin , vitamin B6 , folsyra , kalium och mangan

 Betakaroten och C-vitamin är viktiga antioxidanter som har kopplats till en minskad risk för ett stort antal villkor, bland annat grå starr , hjärtsjukdomar , och flera cancerformer . De positiva hälsoeffekterna av broccoli är mycket omfattande . Inte bara är den vegetabiliska laddad med essentiella näringsämnen , har också den terapeutiska egenskaper. Vissa människor älskar broccoli och vissa människor hatar det , men det finns ingen förneka att broccoli är en nutrional konstigt . Här är 10 fördelar med broccoli :

    Hjälpmedel med diabetes
    Slagsmål hjärtsjukdom
    Hjälper till att förhindra cancer
    Trottoarkanter över -ätande
    Främjar friska ben
    Reglerar blodtrycket
    förhindrar förkylningar
    Ökar immunförsvar
    Slagsmål missbildningar
    reglerar hormoner

Nutrition Fakta Broccoli
Näringsvärde per 100 g ( 3,5 oz )

    Energi: 141 kJ ( 34 kcal)
    Kolhydrater : 6,64 g
        Sockerarter : 1,7 g
        Kostfiber : 2,6 g
    Fett: 0,37 g
    Protein : 2,82 g
    Vatten : 89,3 g
    Vitamin A motsv. : 31 | j, g ( 4 %)
        betakaroten : 361 mikrogram ( 3 % )
        lutein och zeaxantin : 1403 mikrogram
    Tiamin ( Vit. B1 ) : 0,071 mg ( 6 % )
    Riboflavin ( Vit. B2): 0,117 mg ( 10 %)
    Niacin ( Vit. B3) : 0,639 mg ( 4 %)
    Pantotensyra (B5) : 0,573 mg ( 11 %)
    Vitamin B6 : 0,175 mg (13%)
    Folat ( Vit. B9) : 63 | j, g (16%)
    Vitamin C : 89,2 mg ( 107 % )
    E-vitamin : 0,78 mg ( 5 %)
    Vitamin K : 101.6 ng ( 97 %)
    Kalcium: 47 mg ( 5 %)
    Järn : 0.73 mg ( 6 % )
    Magnesium: 21 mg ( 6 %)
    Mangan : 0,21 mg (10%)
    Fosfor: 66 mg ( 9 %)
    Kalium : 316 mg ( 7 % )
    Zink: 0,41 mg ( 4 %)

Packad med näringsämnen , är det bäst kort ångas , rör-stekt , eller ätas råa . Färska broccoli bör förvaras i kylskåp i andas omslag , och konsumeras inom 2-3 dagar efter köpet . Du kan också äta broccoli rå för att få maximal nytta .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply