benefits of eating broccoli sprouts Vilka är de hälsomässiga fördelar av broccoli ? Broccoli är en grön grönsak från kål familjen . Det är i allmänhet säljs i huvudet , som har flera buketter förgreningar en central stam och ibland har bladen fortfarande sitter . Broccoli ger en hälsobonusi form av skyddande ämnen som kan skydda dig från sjukdom . Botaniskt , hör broccoli till kål familjen , kollektivt kallas korsblommiga grönsaker .
Denna mat är mycket låg halt av mättat fett och kolesterol . Det är också en bra källa till protein , vitamin E ( alfa-tokoferol ) , tiamin , riboflavin , pantotensyra , kalcium , järn , magnesium , fosfor och selen , och en mycket bra källa till kostfiber , vitamin A , C-vitamin , K-vitamin , vitamin B6 , folsyra , kalium och mangan
Betakaroten och C-vitamin är viktiga antioxidanter som har kopplats till en minskad risk för ett stort antal villkor, bland annat grå starr , hjärtsjukdomar , och flera cancerformer . De positiva hälsoeffekterna av broccoli är mycket omfattande . Inte bara är den vegetabiliska laddad med essentiella näringsämnen , har också den terapeutiska egenskaper. Vissa människor älskar broccoli och vissa människor hatar det , men det finns ingen förneka att broccoli är en nutrional konstigt . Här är 10 fördelar med broccoli :
Hjälpmedel med diabetes
Slagsmål hjärtsjukdom
Hjälper till att förhindra cancer
Trottoarkanter över -ätande
Främjar friska ben
Reglerar blodtrycket
förhindrar förkylningar
Ökar immunförsvar
Slagsmål missbildningar
reglerar hormoner
Nutrition Fakta Broccoli
Näringsvärde per 100 g ( 3,5 oz )
Energi: 141 kJ ( 34 kcal)
Kolhydrater : 6,64 g
Sockerarter : 1,7 g
Kostfiber : 2,6 g
Fett: 0,37 g
Protein : 2,82 g
Vatten : 89,3 g
Vitamin A motsv. : 31 | j, g ( 4 %)
betakaroten : 361 mikrogram ( 3 % )
lutein och zeaxantin : 1403 mikrogram
Tiamin ( Vit. B1 ) : 0,071 mg ( 6 % )
Riboflavin ( Vit. B2): 0,117 mg ( 10 %)
Niacin ( Vit. B3) : 0,639 mg ( 4 %)
Pantotensyra (B5) : 0,573 mg ( 11 %)
Vitamin B6 : 0,175 mg (13%)
Folat ( Vit. B9) : 63 | j, g (16%)
Vitamin C : 89,2 mg ( 107 % )
E-vitamin : 0,78 mg ( 5 %)
Vitamin K : 101.6 ng ( 97 %)
Kalcium: 47 mg ( 5 %)
Järn : 0.73 mg ( 6 % )
Magnesium: 21 mg ( 6 %)
Mangan : 0,21 mg (10%)
Fosfor: 66 mg ( 9 %)
Kalium : 316 mg ( 7 % )
Zink: 0,41 mg ( 4 %)
Packad med näringsämnen , är det bäst kort ångas , rör-stekt , eller ätas råa . Färska broccoli bör förvaras i kylskåp i andas omslag , och konsumeras inom 2-3 dagar efter köpet . Du kan också äta broccoli rå för att få maximal nytta .
Blogroll
healthy breakfast yahoo
healthy breakfast youtube
healthy breakfast you can buy
healthy breakfast you can eat in the car
healthy breakfast you can freeze
healthy breakfast yogurt smoothies
healthy breakfast yelp
healthy breakfast you can make ahead of time
healthy breakfast zucchini muffins
healthy breakfast zen habits
Categories
Archives
-
▼
2014
(141)
-
▼
Maret
(31)
- benefits of eating broccoli sprouts
- health benefits of green tea depression
- manfaat apel dan pisang
- cara menurunkan berat badan dengan cepat dan alami...
- cara memakai jilbab instan
- benefits of coconut oil externally
- manfaat daun sirsak ibu jempol
- manfaat pepaya dan tomat
- manfaat daun sukun buat jantung
- benefits of drinking green tea empty stomach
- manfaat daun sirsak dan cara penggunaannya
- health benefits of chinese cucumber
- how to drink green tea daily
- manfaat buah alpukat.com
- manfaat manggis dan cara mengolahnya
- manfaat daun singkong saat hamil
- manfaat pare dan efek sampingnya
- manfaat daun katuk untuk wanita hamil
- benefits of lemon rind oil
- manfaat temulawak dan kunyit putih
- health benefits of lemon balm leaf
- manfaat minyak zaitun dari mustika ratu
- health benefits of fresh lemon tea
- cara memakai jilbab pashmina ala marshanda
- manfaat dr daun kelor
- manfaat sarang semut dan gami
- manfaat kunyit dan efek sampingnya
- cara memakai jilbab segi empat dengan mudah dan cepat
- manfaat daun binahong untuk eksim
- manfaat jahe bagi ibu hamil
- Jual Obat Penghilang Jerawat Secara Cepat
-
▼
Maret
(31)