health benefits of chinese cucumber

health benefits of chinese cucumber Il ħjara hija 'dielja creeping li għeruq fl-art u jikbru trellises jew frejms ta' appoġġ oħra , kisi madwar jappoġġja bil irqiq, tendrils jaqaw . Ħjar huma xjentifikament magħrufa bħala Cucumis sativus u jappartjenu għall-istess familja botanika bħala bettieħ .

Ħjar huma mkabbra għall-ikel frisk jew preservazzjoni bħala pickles . Huma maturi malajr u huma l-aħjar adattati għall- ġonna akbar. Ħjar fihom ħafna mill- vitamini li għandek bżonn kull jum, wieħed biss ħjar fih Vitamina B1 , Vitamina B2 , vitamina B3 , vitamina B5 , vitamina B6 , Aċidu foliku , Vitamina C , kalċju , ħadid, manjesju , fosfru , potassju u żingu .
Benefiċċji ta Ħjar
Benefiċċji ta Ħjar


Ħjar huma faċli biex jikbru jekk inti tagħtihom ħamrija tajba , xemx sħiħ u nida biżżejjed , u stenna għall-temp tisħon qabel tħawwil . Ħjar ikel ikkultivat b'mod wiesa jagħtina kombinazzjoni unika ta 'nutrijenti . Hawnhekk hawn lista qasira ta ' l-benefiċċji tas-saħħa impressjonanti li ħjara twettaq :

    tippromwovi diġestjoni
    Jtaffi uġigħ fil-ġogi ( artrite / gotta )
    inaqqas il-kolesterol
    Għajnuniet fis Weightloss
    kanċer ġlied
    Rehydrates u remineralizes -ġisem
    jipprevjeni ras
    Kontenut silika għolja għall-xagħar ħarir
    ifejjaq dijabete
    Kontrolli pressjoni tad-demm

Ħjar, bil -qoxra , mhux maħdum
Valur nutrittiv għal kull 100 g ( 3.5 oz )

    Enerġija : 65 kJ ( 16 kcal )
    Karboidrati : 3.63 g
        Zokkor : 1.67
        Fibra tad-dieta : 0.5 g
    Xaħam : 0.11 g
    Proteina : 0.65 g
    Ilma : 95.23
    Thiamine ( vit. B1 ) : 0.027 mg ( 2 % )
    Riboflavin ( vit. B2 ) : 0.033 mg ( 3 % )
    Niacin ( B3 vit. ) : 0.098 mg ( 1 % )
    Aċidu Pantoteniku ( B5 ) : 0.259 mg ( 5 % )
    Vitamina B6 : 0.04 mg ( 3 %)
    Folate ( B9 vit. ) : 7 mg (2%)
    Vitamina C : 2.8 mg ( 3 % )
    Vitamina K : 16.4 mg (16%)
    Kalċju : 16 mg ( 2 % )
    Ħadid : 0.28 mg ( 2 % )
    Magnesium : 13 mg ( 4 % )
    Manganese : 0.079 mg (4%)
    Fosfru : 24 mg ( 3 % )
    Potassju : 147 mg ( 3 % )
    Sodium : 2 mg ( 0 % )
    Żingu : 0.2 mg ( 2 % )
    Fluoride : 1.3 mg

Ħjar jista 'jiġi sauteed u serva sħun ma xibt mqatta ftit bħala sekondarji dixx . Minbarra , ħjar jista 'jittiekel direttament bħad frott ordinarji . Għan-nutrizzjoni ta 'kuljum , inti tista' wkoll tipprova l-ilma tal-lumi .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply